Een PowerPoint presentatiebestand (.ppsx) bekijken op je iPad – het kan!

Naar aanleiding van de post Gespot: screencast betogende teksten schrijven proberen we een ppsx-bestand te openen op een iPad. Zou toch leuk zijn als je ook lekker zelf, op je iPad, kunt klikken door zo’n interactieve praatplaat. In het Apple-winkeltje vinden we twee apps die beweren met een ppsx-bestand overweg te kunnen. Niet dus. Gelukkig testen we ook een app die niets over ppsx-bestanden zegt: Microsoft PowerPoint for iPad.

pptView

pptView
– versie 1.62 € 0,89

De iPad-app pptView converteert wel de lettertypen, maar hij kan niet overweg met de animaties, macro’s en links. De uitlijning van de presentatie gaat ook enigszins verloren. Hierdoor is de presentatie (en de app) onbruikbaar.

OfficeSuite Professional

Office Suite Office Suite2
– versie 3.2.1 $0.99

Ook OfficeSuite Professional kan niet overweg met de animaties in een ppsx-bestand. De app converteert de presentatie wat netter dan pptView, maar ook voor deze app is het aanklikbaar maken van een link al te moeilijk.

Microsoft PowerPoint for iPad

Powerpoint– versie 1.0.1 gratis
Met de app Microsoft PowerPoint for iPad mag je gratis powerpoints bekijken op je iPad. Wil je ook powerpoints maken, dan moet je een Office 365-abonnement hebben. In de omschrijving staat nergens dat je met de app een ppsx-bestand kunt bekijken. Dat vindt Microsoft blijkbaar logisch.
Nadat we het presentatiebestand vanuit de OneDrive hebben geopend, toont hij netjes. Sterker nog: alle functionaliteiten van de interactieve praatplaat doen het! De app lijkt van dit presentatiebestand zelfs weer een bewerkbaar bestand te maken, zodat de gebruiker met een Office 365-abonnement de praatplaat naar eigen inzicht kan aanpassen.

De interactieve praatplaten zijn als download beschikbaar op NU Nederlands online en Nieuw Nederlands online. Alleen met licentie.

Published by