Gratis idee: reader stimulated content & discohaaien

Wat: knopje ‘Volg dit nieuws’
Voor wie: nieuwsites en -apps en blogs (nu.nl, Trouw, NOS, Volkskrant, WordPress etc)

Waarom?
Regelmatig kom ik een nieuwsitem tegen waarvan ik denk: Hé, hoe zou dat aflopen?

Aankondiging bezoek NVWA
Aankondiging bezoek NVWA
Vandaag las ik bijvoorbeeld dit item over ‘discohaaien’ op de Trouw-app.

Dergelijke nieuwsitems hebben de neiging met een sisser af te lopen, of dood te bloeden, waarop de redactie denkt: laat maar, we kunnen onze tijd beter gebruiken.

Maar wat nu als er een knopje bij dit artikel stond, als ‘Volg dit nieuws’? Ik had erop gedrukt. Ik ben benieuwd hoe het bezoek van NVWA aan de Arnhemse discotheek afloopt. Voordeel: de redactie weet dat ook. Drukken genoeg mensen op het knopje ‘Volg dit nieuws’ dan wordt een redactie (mag ik hopen) gestimuleerd maandag op z’n minst even een belletje te plegen met de discotheek en de NVWA en de uitkomst daarvan te melden in het nieuws. Waarop ik *pling* een melding krijg dat er een follow up is op een van de nieuwsitems die ik volg.

Is dit een slimme manier voor kranten en nieuws-apps om hun lezers gerichter te bedienen en ze zo beter aan zich te binden?

UPDATE


maandag 9 september 23:00
Het is Trouw vandaag niet gelukt mij aan hun site / app te binden: geen woord over de discohaaien in Arnhem.
Ook Nu.nl, NRC.nl, Volkskrant.nl en NOS.nl geven geen nieuws over dit onderwerp. Is er dan niets bekend? Jawel, OmroepGelderland.nl geeft dit bericht:

Het oordeel van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit over het houden van twee haaien in de Arnhemse discotheek La Cattleya wordt pas bekend nadat de Kamervragen van de Partij voor de Dieren over de kwestie zijn beantwoord. Dat zegt een woordvoerder van de NVWA na een bezoek, maandag aan de disco op de Korenmarkt.

Dat kan dus nog wel even duren. Geeft niet, geduld is een schone zaak. Maar ook: het geheugen is zwak. Had ik nu maar een bepaald knopje gehad bij OmroepGelderland.nl!

Voor onbepaalde tijd kun je hier het nieuws over de discohaaien volgen. Zodra er een update is, meld ik dat via de Facebook fanpage van Bro Stokstaartje.

UPDATE


2 oktober 2013, PowNed: Staatssecretaris Sharon Dijksma vindt het goed dat de Arnhemse discotheek haaien in een aquarium laat zwemmen.

– Invallen,ideeën, zijsprongen bij het concept Reader Stimulated Content vind je in dit artikel.

Published by