Nooit meer de hengelsportbeurs missen

Vandaag bleek 500 meter verderop de hengelsportbeurs plaats te vinden. Ik had wel zoiets gelezen op het billboard voor het huis, maar had het niet echt gesaved naar m’n langetermijngeheugen. Ik schrijf sowieso weinig weg naar m’n geheugen; ik loop liever met m’n hoofd in the cloud. Daar is ook mijn Google Agenda, dus in de dagelijkse praktijk merken weinigen dat ik er m’n kop niet helemaal bij heb.

Maar stel nu dat ik het aller-, allerliefst dromend aan de waterkant had gezeten met een hengel in de hand … dan had ik mooi die hele hengelsportbeurs gemist. Waarom stond dit evenement dan niet in mijn Google Agenda? Ik ga toch niet bij elke offline aankondiging in krant, folder, flyer of op billboard rustig een paar minuten in m’n agenda typen zodat ik zekerteweten bij dat reuzeleuke evenement aanwezig zal zijn?

Zet het evenement via de QR-code in je agenda
Waarom stond er op het hengelsportbeursbillboard geen QR-code via welke ik klik-klik de beurs had kunnen agenderen? Kan dat niet?
Dat kan prima. Het is zelfs erg eenvoudig:
1) Ga naar keremerkan.net
2) Kies bij ‘Select a Code Action:’ voor Create a vCalendar Event’
3) Vul de gegevens (datum/tijd/omschrijving/locatie) van het evenement in
4) klik ‘Generate Code’.

Copy-Paste de code in je offline aankondiging en maak alle cloudbusters blij. Met twee klikken staat een evenement in iemands agenda.

Voorbeeld
Nu al bang dat je in september de Art Fair International IFA in Groningen mist? Zet ‘m dan hier alvast in je Agenda.

Voor vrijdag 21 september 2012, scan:
QR-code voor de Kunst en antiekbeurs IFA, MartiniPlaza, Groningen 2012

Voor zaterdag 22 september 2012, scan:
QR-code voor de Kunst en antiekbeurs IFA, MartiniPlaza, Groningen 2012

Voor zondag 23 september 2012, scan:
QR-code voor de Kunst en antiekbeurs IFA, MartiniPlaza, Groningen 2012

Of je blokt het hele weekend voor de IFA 2012:
QR-code voor de Kunst en antiekbeurs IFA, MartiniPlaza, Groningen 2012

ps: de begin- en eindtijden van de IFA zijn nog niet bekend, houd daarvoor de site van MartiniPlaza in de gaten.

Published by