Met 1 klik mailen naar jezelf – handig!

Struinend door postvakje ToDo stuitte ik op dit ‘gratis idee’, ooit in een visioen tot mij gekomen in 2013: een app op je mobiele apparaat waarmee je met zo min mogelijk klikken een e-mail naar jezelf stuurt.

Waarom?

Evernote, Google Keep … de digitale notitieblokjes zijn mooi, maar ik raak al m’n aantekeningen en invallen ermee kwijt. Meestal gebruik ik dan ook de e-mail om mezelf aan mijn briljante inval te herinneren. Vroeg of laat komt die mail bovendrijven waarna de briljante inval kan worden verwerkt. En het werkt. Deze blogpost is het levende bewijs ervan.

test 1: Email To Self (Android)

Voor de telefoon, een Android, probeer ik Email To Self (€ 0,79). Instellen is eenvoudig. Ik mag ook al een label aan de mails instellen zodat de mails aan mezelf meteen in het juiste postvakje terechtkomen. Maar dat doe ik niet, want ik wil ze gewoon in Postvak IN.
Instellingen afgerond. Even testen … Ik blijf hangen in instellingenmenu. Nog een keer. Niks. Zoek zoek … ik moet de app Email Note To Self op het startscherm slepen. Nu doet de app precies wat-ie moet doen. Top! Ook na twee weken blijft het een handige en goed werkende app. Een blijvertje op m’n startscherm.

test 2: Reminder to Mail (iOS)

Zo origineel was mijn inval niet in 2013. Lifehacker blogde er in 2010 al over en wel over de app Captio – ‘E-mail jezelf met 1 tik’. Nu bent ons nogal zunig (Captio kost 1,79), dus we proberen eerst een gratis variant: Reminder to Mail, ook wel bekend als Remind2Mail.
Het instellen van deze app is wel heul eenvoudig: één maal je eigen e-mailadres invullen en klaar. Nu hoef je alleen de app te openen, je briljante inval in te typen en op Send te drukken. Tenminste, als de app niet crasht. Na twee weken heb ik de app weggejorist. Wie kent een goed alternatief voor iOS?
Remind 2 Mail

Published by