Archive for review

Tweederde personeel Bureau Stokstaartje voert geen bal uit

21 september 2015
Dit blijkt uit een intensief onderzoek door organisatieadviesbureau ‘De luie hond’. Tweederde van het personeel voert geen bal uit en zou met geen stok vooruit te branden zijn.

Bureau Stokstaartje wilde niet reageren op deze verontrustende uitslag. ‘Te druk,’ aldus de enige wel productieve werknemer.

11863469_825764210876888_7717446063171707167_n

Handig? E-mail inplannen met Boomerang voor Gmail

Ik werk wel eens ’s avonds en ’s nachts. En dan moet er wel eens een mailtje verstuurd worden. Sommige mensen vinden het gek als je zo laat mailt. Is er een Chrome plug-in waarmee je een e-mail op een tijdstip naar keuze kunt versturen? Zoekvriendje Google noemt als eerste Boomerang for Gmail. Dat lijkt inderdaad een prima keuze.

Installeren Boomerang voor Gmail

Installeren van een plug-in in Chrome is een eitje. De plug-in van Boomerang is geen uitzondering. Instal 1


Werkt het?

Ja, het lijkt prima te werken. Knopjes zijn duidelijk en Boomerang doet precies wat het belooft.
Voorbeeld mail


Geplande mails beheren

nestels zich linksIn je linkermenu, bij de labels, maakt Boomerang 2 nieuwe labels aan: Boomerang en Boomerang-Outbox. In de Outbox staan je geplande e-mails.

Volgens mij is Boomerang precies wat ik zoek. De komende weken eens kijken of we het ook gebruiken.


Een PowerPoint presentatiebestand (.ppsx) bekijken op je iPad – het kan!

Naar aanleiding van de post Gespot: screencast betogende teksten schrijven proberen we een ppsx-bestand te openen op een iPad. Zou toch leuk zijn als je ook lekker zelf, op je iPad, kunt klikken door zo’n interactieve praatplaat. In het Apple-winkeltje vinden we twee apps die beweren met een ppsx-bestand overweg te kunnen. Niet dus. Gelukkig testen we ook een app die niets over ppsx-bestanden zegt: Microsoft PowerPoint for iPad.

pptView

pptView
– versie 1.62 € 0,89

De iPad-app pptView converteert wel de lettertypen, maar hij kan niet overweg met de animaties, macro’s en links. De uitlijning van de presentatie gaat ook enigszins verloren. Hierdoor is de presentatie (en de app) onbruikbaar.

OfficeSuite Professional

Office Suite Office Suite2
– versie 3.2.1 $0.99

Ook OfficeSuite Professional kan niet overweg met de animaties in een ppsx-bestand. De app converteert de presentatie wat netter dan pptView, maar ook voor deze app is het aanklikbaar maken van een link al te moeilijk.

Microsoft PowerPoint for iPad

Powerpoint– versie 1.0.1 gratis
Met de app Microsoft PowerPoint for iPad mag je gratis powerpoints bekijken op je iPad. Wil je ook powerpoints maken, dan moet je een Office 365-abonnement hebben. In de omschrijving staat nergens dat je met de app een ppsx-bestand kunt bekijken. Dat vindt Microsoft blijkbaar logisch.
Nadat we het presentatiebestand vanuit de OneDrive hebben geopend, toont hij netjes. Sterker nog: alle functionaliteiten van de interactieve praatplaat doen het! De app lijkt van dit presentatiebestand zelfs weer een bewerkbaar bestand te maken, zodat de gebruiker met een Office 365-abonnement de praatplaat naar eigen inzicht kan aanpassen.

De interactieve praatplaten zijn als download beschikbaar op NU Nederlands online en Nieuw Nederlands online. Alleen met licentie.

Vind waar die foto al gebruikt wordt: tineye.com

Handig? TinEye is – zoals de site zelf zegt – een omgekeerde zoekmachine voor afbeeldingen.

Je voert de zoekmachine een afbeelding of je geeft het de url van een afbeelding. Vervolgens zoekt tineye.com uit waar een afbeelding vandaan komt, hoe zij wordt gebruikt op het web, of er aangepaste versies van de afbeelding bestaan en of er een hogere resolutie voorhanden is.

http://www.tineye.com

TinEye

TinEye

Kabouters in het park: viral 1.0 voor Stripmuseum

Donderdagochtend 23 februari 2012, 08:21: fietsend door het Noorderplantsoen, op weg naar de school van mijn dochter, zien wij ineens een mevrouw vooroverbuigen naar een … tuinkabouter?! Hij heeft een groen kaartje om z’n nek. De mevrouw leest het kaartje, bedenkt zich even en neemt de kabouter mee.

Waar komen jullie toch vandaan?
Even verderop vinden wij Dopey in de bosjes:
Kabouters in Groningen voor promo-actie van Stripmuseum (i.s.m. Tuinland)

Spannend!
Tuinland Groningen lijkt het voor mekaar te hebben: een heuse viral 1.0. Niks geen Facebook, Twitter, YouTube of QR-codes, maar een stenen tuinkabouter en een telefoonnummer (geeneens ’n mobiel nummer!). Alhoewel: de eerste kabouters werden aangetroffen bij de Mediacentrale …

Verloop
08:00 RTV-Noord plaatst eerste bericht over loslopende kabouters.
08:16 de eerste tweets over loslopende kabouters.
09:11 @BabetteAlma (freelance radiopresentator) twittert: ‘Zo rond 9.30 de oplossing van het kaboutermysterie #vroegopnoord #rtvnood #kabouters’.
09:36 e.v. In Vroeg op Noord wordt het raadsel onthuld.
09:54 @EdVroegOpNoord, o.a. presentator bij RTV Noord, twittert foto van kabouters in de studio.
11:02 bericht Groninger Gezinsbode: ‘Het blijkt om een promotieactie van Stripmuseum Groningen en Tuinland Groningen te gaan.’
12:59 er worden nog steeds kabouters gevonden. Om 15.48 vinden we onze derde kabouter.

16:22 op het kaartje om de nek van de kabouters staat:

Tuinland

Breng je mij terug naar mijn familie?

Tuinland Groningen

Of bel: 050-3178470

Dus gaan we met drie kabouters naar Tuinland Groningen.
Promoactie met kabouters voor het Stripmuseum in 050
Bij de servicebalie vragen we of we bij het kabouteropvangpunt zijn. Wat vermoeid draait de medewerkters haar verhaal af: de kabouters zijn je gratis toegangskaartje voor het stripmuseum. Hier in Tuinland heb je er niets aan.
Dat doet wat afbreuk aan onze viral experience.
Nu ja. De promo-actie was leuk en we hebben gratis kaartjes voor het Stripmuseum, voor de tentoonstelling over Jean Dulieu, geestelijk vader van Paulus de boskabouter. De tententoonstelling loopt nog tot 9 april 2012.